5 vinkkiä työnhakuun

28.11.2017

5 vinkkiä työnhakuun

Työnhaku on aikaa ja hermoja vaativaa hommaa – sen tietävät kaikki aktiivisesti työtä hakevat. Sosiaalinen mediakin on pullollaan tarinoita siitä, kuinka joskus lähetetään kymmeniä jopa satoja hakemuksia tuloksetta. Operations Managerimme Sara Bånkestad Tukholman toimistoltamme kokosi alle vinkkejä, jotka työnhakijan kannattaa huomioida:


1. Aseta tavoitteita työnhaulle.
Tee selkeä suunnitelma siitä, kuinka monta hakemusta aiot lähettää kuukaudessa, kuinka montaa yritystä kontaktoit viikoittain ja kuinka paljon aikaa käytät työnhakuun päivittäin. Mikäli omalla alueellasi ei ole tarpeeksi sinulle soveltuvia avoimia työpaikkoja, laajenna hakuasi muille toimialoille ja alueille. Saatat löytää yllättäen sinulle sopivia rooleja toimialoilta, jotka eivät ole sinulle entuudestaan tuttuja. Muista myös palkita itseäsi, kun saavutat asettamasi tavoitteet!


2. Löydä työ konsulttina rekrytointi ja henkilöstövuokrausyrityksen kautta.
Saattaa on nopeampaa löytää työ meidän alan toimijan kautta, kuin työllistyä suoraan yritykseen. Henkilöstövuokraus on hyvä tapa päästä työelämään ja näyttää oma potentiaalisi, jolloin työllistymisesi suoraan yrityksen listoille voi olla tulevaisuudessa mahdollinen ”jo tutulle tekijälle”. Vaikka et työllistyisikään heti vuokrasuhteen jälkeen asiakasyritykselle, saattaa se kuitenkin avata uusia ovia! Vuokratyöyrityksellä saattaa olla hyvälle ja osaavalle työntekijälle jo seuraava uramahdollisuus tarjolla, mikäli jatkoa ei aikaisemmasta yrityksestä löydykään.


3. Lähetä työhakemuksesi oikealle henkilölle.
Jos päätät lähettää avoimen työhakemuksen esimerkiksi yrityksen toimitusjohtajalle tai henkilöstöjohtajalle, on siinä riskinä se, että hakemuksesi päätyy muiden avointen hakemusten sekaan tai kiireen vuoksi jää lukematta. Johtajilla ei ole välttämättä aikaa varmistaa jokaisen yksittäisen osaston rekrytointitarpeita, josi omalla vastuualueella niitä ei ole. Avoin hakemus kannattaa lähettää siis henkilölle, joka voisi osaamisesi perusteella toimia sinun suorana esimiehenäsi. Tällöin saat vähintäänkin selville, milloin heillä saattaisi olla seuraavan kerran sinunlaiselle lisäresursseille tarvetta ja saat hakemuksesi oikeaan paikkaan arkistoitavaksi.


4. Verkostoituminen.
Älä unohda ihmisiä, jotka ovat jo verkostossasi: heillä saattaa olla tietoa oman työnantajansa rekrytoinneista. Tunnetko ihmisiä alalta, jolla haluaisit työskennellä? Ehkä olet aikaisemmin työskennellyt jossain yrityksessä aikaisemmin, josta voisi löytyä mielenkiintoisia uusia haasteita? Vain itse asetat itsellesi rajoitteita, hyödynnä rohkeasti omia olemassa olevia verkostoja!


5. Tee CV:stäsi löydettävä.
Lisää CV:si niin moneen työnhakutietokantaan, kuin mahdollista. Moni rekrytoija ja rekrytointiyritys etsii erilaisista tietokannoista potentiaalisia osaajia. Varmista, että sinutkin löydetään! Luithan jo vinkit edellisestä artikkelista, kuinka tehdä itsestäsi löydettävä? Pääset artikkeliin helposti tästä


Voit luoda myös meille oman uratilin, jolloin löydämme sinut nopeasti soveltuvan työmahdollisuuden avautuessa! Luo uratili itsellesi tästä

Yhteistyökumppanit