Lucas Geisler on vuoden 2016 nuori hallitustekijä!

29.11.2016

Lucas Geisler on vuoden 2016 nuori hallitustekijä!

Palkittu puheenjohtaja: Pitkä hallituskokemus voi olla enemmän haitta kuin etu- kauppalehti 29.11.2016

”Jos hallitukseen on tulossa henkilö, jolla on pitkä hallituskokemus, haluan varmistaa, etteivät vanhat kokemukset leimaa työtä liikaa.”

Näin sanoo Vuoden nuorena hallitustekijänä 2016 palkittu Lucas Geisler, 33. Hän on rekrytointi- ja henkilöstövuokrausyritys Studentworkin sekä asiantuntijoiden ja päälliköiden rekrytointiyrityksen Sharperin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja. Hän on myös hallituksen jäsen kyvykkyystestejä kehittävässä Criterion Partnershipissä.

”Kun katsotaan tämän päivän hallituksia, pitkällä työkokemuksella on paljon merkitystä. Hallitusvalinnoissa katsotaan kokemusta ja näyttöjä. Minun mielestäni taas on plussa, jos katsoo hallitustyöskentelyä tuorein silmin. Tärkeintä on asenne ja se, mitä voi tuoda hallitukseen”, sanoo Geisler.

Geisler toimii samoin kuin saarnaa. Studentworkin hallituksen jäsenistä vanhin on syntynyt vuonna 1978. Tänä syksynä yhtiön hallitukseen liittyi Slushin toimitusjohtaja Marianne Vikkula, joka on syntynyt vuonna 1992. ”Hänellä ei ole muita hallituspaikkoja. Se on hyvä, että ei ole liikaa ennakkoluuloja tai lukkoonlyötyjä käsityksiä hallitustyöstä. Kokemuksesta on hyötyä, mutta se voi tuoda mukanaan tietyn tavan toimia.”

Geislerin mielestä yritysten kannattaisi etsiä nuoria ihmisiä hallituksiin – vähintään tuomaan tietoa digitalisaatiosta. ”Yhä luotetaan liikaa aiempiin työkokemuksiin ja vaaditaan, että cv:ssä pitää olla ne tietyt merkinnät ennen vastuun saamista. On kuitenkin paljon nuoria osaajia, joilla on oikea asenne ja edellytykset. Kun he saavat vastuuta, he pystyvät tuomaan yritykselle paljon lisäarvoa.”

Geisler perusti Studentworkin vuonna 2004 opiskelutoverinsa Tomas Valkaman kanssa. Yritys on reilussa kymmenessä vuodessa kasvanut kansainväliseksi konserniksi, jolla on toimistot Suomen lisäksi Ruotsissa ja Norjassa. Yhtiön liikevaihto on noin 30 miljoonaa euroa ja tulos ennen veroja noin kaksi miljoonaa euroa.

Nuorille vastuuta ja selvät tavoitteet

Studentwork välittää nuoria osaajia ja opiskelijoita töihin yrityksiin. Geislerin mukaan nuorten työkulttuuri ja yritysten perinteinen tapa toimia törmäävät yhä useammin yhteen. ”Nuoret haluavat saada vastuuta ja tietää tarkoin, mitä tuloksia heidän tulee saavuttaa. Mutta he haluavat vapautta siihen, miten työ käytännössä hoidetaan. Tämä on ongelma monissa yrityksissä, joissa puututaan liikaa työn tekemisen tapaan.”

Perinteinen urapolkuajattelu ei alle 30-vuotiaiden osaajien kohdalla enää toimi entiseen tapaan. ”Jousto ja työpaikkojen vaihtuvuus ovat nuorille todella luonnollisia asioita. Monella 30-vuotiaalla on hyvinkin ollut jo kymmenen työnantajaa, joten ajattelu, että urapolkua rakennetaan kymmenen vuotta yhdessä yrityksessä, ei aina toimi”, sanoo Geisler.

Toisaalta Geislerin mukaan osa nuorista osaajista vaihtaa työpaikkaa jo turhankin usein. ”Jos haluaa rakentaa uraa tai kasvattaa omaa yritystä, vaaditaan sitkeyttä, on tehtävä ainakin se kymmenen vuotta töitä.”

Geisler kehottaa nuoria tekemään itselleen urasuunnitelman ja työskentelemään määrätietoisesti tavoitteiden saavuttamiseksi. ”Menestystarinoita syntyy harvoin sattumalta. Kun me perustimme Studentworkin, päätimme heti, että haluamme luoda kansainvälisen yrityksen. Lähdimme kansainvälistymään jo yrityksen toisena vuonna.”

Vuoden nuori hallitustekijä -palkinnon myöntää alle 40-vuotiaiden hallitusammattilaisten yhdistys Future Board. Geislerin palkitsemista perusteltiin sillä, että hän on osannut koota ympärilleen innostuneen ja osaavan tiimin sekä luovuttanut näille vallan ja vastuun viedä asioita eteenpäin.

Alkuperäinen julkaisu osoitteessa: http://www.kauppalehti.fi/uutiset/palkittu-puheenjohtaja-pitka-hallituskokemus-voi-olla-enemman-haitta-kuin-etu/A6mrHdNX

Yhteistyökumppanit