Mitkä ovat Elias Kaskisen menestyksen salaisuudet?

16.08.2017

Mitkä ovat Elias Kaskisen menestyksen salaisuudet?

Nuoret menestyjät: Elias Kaskinen
Nuoret menestyjät on juttusarja, jossa tunnetut suomalaiset kertovat oman menestyksensä reseptin

Kuka olet ja mitä teet nykyään?
Olen muusikko ja artisti sekä Alasti-klubin isäntä. Olen solistina yhtyeessä Elias Kaskinen ja Päivän Sankarit. Tällä hetkellä työstämme bändimme kanssa meidän toista albumia, joka olisi tarkoitus julkaista ensi vuonna. Tällä hetkellä päiväni kuluvat lähinnä studiohommissa.

Luulen, että minut tunnetaan yleisimmin laulusolistin roolista meidän bändissämme. Meidän musiikki soi onneksemme radiossa päivittäin ja sitä kautta tavoitamme valtavan määrän ihmisiä. Muualla Suomessa ei varmaankaan olla tietoisia esimerkiksi tästä minun klubi-isännän roolista.

Mikä oli ensimmäinen työpaikkasi ja miten päädyit nykyiseen rooliisi?
Ihan ensimmöinen työni oli katusoittajana. Aloitin katuviulistina joskus vähän alle kouluikäisenä, sillä tarvitsi rahaa syntymäpäivilleni onginnan palkintoihin. Myöhemmin noin 16-17-vuotiaana tein katusoittajan hommia päätyönäni kesäisin ja rahoitin sillä kesät. Työtä tehtiin hyvin määrätietoisesti ja tuntitolkulla. Soitimme niin paljon, että minulle tuli siitä ihan käsivamma! Tällainen ”oikea duuni-duuni” on ollut sitten 2011 syksyllä sijaismusiikinopettajana. Pääsin Sibelius-Akatemiaan opiskelemaan musiikkikasvatusta ja kun kuulin päässeeni kouluun, lähetin työhakemuksia kaikkiin Helsingin ala- ja yläkouluihin. Tein sijaismusiikinopettajan töitä pätkätyönä opintojeni ohella.

Koen kasvaneeni nykyiseen rooliini. Artistiksi ei tulla solmimalla työsopimus, siihen liu’utaan ja kasvetaan pikku hiljaa. Aloin 15-16-vuotiaana tekemään omia biisejä, mikä oli ensimmäinen askeleeni täyspäiväisen artistin uraa kohti. Tämän jälkeen olen kirjoittanut satoja biisejä ja olemme tehneet yhteistyötä levy-yhtiöiden kanssa. Sen kautta, että biisimme ovat alkaneet soida radiossa ja bändi on alkanut menestymään, olemme päässeet keikoille esiintymään ja kaikki tämä on ollut mahdollista. Olen niin kiitollinen tilanteestani ja siitä, että pääsen tekemään tätä työtä täyspäiväisesti. Tämä työ on niin siistiä!

Mitkä ovat olleet avaimesi menestymiseen?
Minulla on ollut tähän vahva palo ja ihan sisäsyntyinen tarve saada esiintyä ihmsille ja kirjoittaa omia kappaleita. Tällainen valtava ilmaisun tarve on niin vahva minussa, että jos menee pitkään, etten pääse kirjoittamaan biisejä tai esiintymään, minulla alkaa hiipiä ihan fyysinen huono olo. Minä todella elän tästä.

Hullun rohkeus ja päättäväisyys ovat myös ominaisuuksia, joiden ansiosta olen pärjännyt. Musiikki alkoi viedä entistä enemmän aikaa ja tämän vuoksi pari vuotta sitten luovuin opiskelupaikastani Sibelius-Akatemiassa. Tämä vaati minulta rohkeutta ja päättäväisyyttä, sillä olen luopunut paljosta eikä tämä ala ole kuitenkaan kovin vakaa, vaan todella herkkä kaikille nousuille ja laskuille. Lukiossa opiskelin pitkää matematiikkaa ja fysiikkaa ja olin pohtinut itselleni alaa, jossa niitä suoraan tarvitsee. Vanhempani ovat kannustaneet minua kaikessa, jopa päätöksessäni jättää opiskelut ja keskittyä artistin uraani täysillä. Olen hyvin tyytyväinen omaan valintaani ja tekemiini päätöksiin.

Miten rentoudut tai nollaat itsesi?
Ulkoilen aika paljon, luonnossa samoilu rentouttaa ja huomenna ollaankin menossa kaverin kanssa Nuuksioon ulkoilemaan – lenkkitossut ovat aina eteisessä valmiina! Tämä työ on todella sosiaalista hommaa, enkä koe sen enempää nollauksen tarvetta kuin kukaan muukaan. On todella kiva tavata uusia tyyppejä rundeilla ja ylipäätään tutustua uusiin ihmisiin. Tässä työssä pääsee myös haaveilemaan – kokoajan on joku unelma, jota tavoitella.

Jos saisit kenen tahansa henkilön työn maailmassa, kenen se olisi ja miksi?
Seuraan paljon jenkkien politiikkaa, joten Valkoiseen taloon olisi kyllä mielenkiintoista päästä päiväksi esimerkiksi lehdistöpäällikön pallille. Olisi mielenkiintoista nähdä, millainen prässi siellä on.

Ketä Sinä ihailet?
Musapuolelta löytyy henkilö, John Mayer, jota olen seurannut ja fanittanut jo yli 8-vuotta. Hän on uskomattoman taitava ja pari kuukautta sitten näin hänet livenä hänen keikallaan.

Mikä on paras uravinkkisi nuorille osaajille?
Älä tavoittele muiden unelmia, löydä omasi. Yritä pysähtyä ja miettiä mitä sinä haluat ja vaimentaa ulkopuolelta tulevien vaikuttajien mielipiteitä. Kuuntele sitä ääntä, mikä sisälläsi on.

Yhteistyökumppanit