Neljä vinkkiämme toimistonne ympäristöystävällisyyden kehittämiseksi!

11.07.2018

Neljä vinkkiämme toimistonne ympäristöystävällisyyden kehittämiseksi!

Viime vuosien suurimpiin kuuluva puheenaihe, ilmastonmuutos, haastaa myös yrityksiä pitämään huolta ympäristöstämme. Yritysten tekemillä ratkaisuilla on merkitystä ilmastonmuutoksen hidastamiseksi, ja usein ympäristöystävällisyys näkyy myös menojen vähentymisenä tilillä. Ympäristöystävällisen ja vastuullisen liiketoiminnan etuna on sen itseisarvon lisäksi se, että sitä kautta yritys voi toimia esimerkkinä ja kannustaa mukaan niin kilpailijoita, yhteistyökumppaneita kuin asiakkaitakin. Liiketoiminnan vastuullisuus on yhä useammin myös selkeä kilpailuetu.

Me Studentworkilla kannamme oman kortemme kekoon ja jaamme nyt neljä yksinkertaista vinkkiä, joiden avulla jokainen voi kehittää omaa yritystään ja toimistoaan ympäristöystävällisemmäksi.

  • Kasvata tietoisuutta

Jotta saataisiin käsitys yrityksesi tilanteesta, kannattaa aloittaa erilaisten asioiden seuranta. Mitä yrityksessänne kierrätetään, huomioidaako hankintojen ympäristöystävällisyys, miten työntekijöitä kannustetaan kierrättämään, mistä maksetaan kompensaatioita? Tietoisuus on ensimmäinen askel kohti kestävämpää toimistoa.

  • Toimistotarvikkeet

Pelkästään Yhdysvalloissa yli neljä miljoonaa kynää heitetään pois päivittäin. Ja nyt puhumme vain kynistä. Yrityksesi voi tehdä muutoksen toimistotarvikkeiden kestävyydessä, käytettävyydessä ja materiaalivalinnoissa. Esimerkiksi kyniä voi ostaa kierrätysmateriaaleista tehtynä tai vaikkapa täytettävinä versioina. Tämä ei ole pelkästään hyväksi ympäristölle, vaan se on myös taloudellista lompakolle pitkällä aikavälillä.

  • Kaikki irti digitalisaatiosta

Maailma digitalisoituu pikavauhtia ja muutoksesta on järkevää ottaa koppi. Ei vain pitääkseen liiketoimintansa ajan tasalla, vaan myös siksi, että digitalisaatio mahdollistaa entistä ympäristöystävällisempiä ratkaisuja. Voit esimerkiksi huoletta vähentää tulostamista – 77 % suomalaisista omistaa älypuhelimen. Lentämistä ja muuta matkustamista voi vähentää ja pitää tapaamiset ja kokoukset etäyhteydellä. Se säästää ympäristöä, mutta myös aikaa!

  • Lajittelu

Se on juuri niin yksinkertaista, kuin miltä se kuulostaakin: älä heitä sekaroskikseen asioita, jotka eivät kuulu sinne. Biojäte erikseen, muovi erikseen, paperi erikseen – metallit, pahvit, kartonki... Voi olla haasteellista saada koko organisaatio sitoutumaan kierrätykseen, mutta se helpottuu vähitellen – varmista, että kierrättäminen on mahdollisimman helppoa. Ole edelläkävijä ja näytä muille mallia!

Yhteistyökumppanit