Unelmien työ löytyi LinkedInin kautta – verkostojen voimalla osaksi huikeaa kasvutarinaa

08.01.2018

Unelmien työ löytyi LinkedInin kautta – verkostojen voimalla osaksi huikeaa kasvutarinaa

Aloitin tammikuun alussa työt Studentworkillä Content & Employer Brading Coordinatorina. Päätyminen tähän työhön oli tavallaan moderni rakkaustarina työelämän kontekstissa: minä etsin paikkaa, jossa kasvaa ammattilaisena, mutta jossa voisin myös hyödyntää aiempaa osaamistani ja verkostojani opiskelijoiden työelämäasioiden parissa. Studentwork puolestaan etsi vahvistusta ensisijaisesti sisällöntuotantoon. Kohdattuamme toisemme huomasimme olevamme täydellinen match – ja molemmat saivat enemmän, kuin lähtökohtaisesti etsivät.

Päädyin Studentworkille ensisijaisesti LinkedInissä tekemäni työnhakukampanjan kautta. Minut bongasi Studentworkin mainio Anri, joka laittoi LinkedInissa viestiä ja ehdotti tapaamista. Tapaaminen johti toiseen, kolmanteen, neljänteen - ja lopulta paikkaan Studentworkin markkinointitiimissä.

Oma LinkedIn-kampanjani rakentui selkeälle oman osaamiseni brändäämiselle ja omien verkostojeni hyödyntämiselle. Tein työnhakupostauksen, jossa kuvasin laajalle levinnyttä osaamistani tiivistäen sen 1200 merkkiin. Samaa postausta levitin tietysti kaikilla somekanavillani, mutta pyysin ystäviäni erikseen kommentoimaan, tykkäämään ja jakamaan nimenomaan LinkedInissä olevaa postausta. Lyhyessä ajassa olin tavoittanut kymmeniä tuhansia ihmisiä.

Tein työnhakupostaukselleni follow-up-työtä päivittämällä ajankohtaisista asioista LinkedInissä. Syksyn aikana profiiliani haettiin tuhansia kertoja, profiilini katselukerrat ovat jatkuvasti reilusti yli tuhannessa viimeisen 90 päivän ajalta, olen saanut syksyn aikana liki 500 uutta kontaktia ja tavoitin aivan käsittämättömän määrän ihmisiä. Työnhakuprojektini johti yhteensä seitsemään erilaiseen työllistymismahdollisuuteen, joista valtaosa oli minulle tehtyjä tarjouksia.

Miksi valitsin Studentworkin?

Koska minulle meidän missiomme, nuorten osaajien työllistäminen, on keskeinen arvo. Samalla pystyn sataprosenttisesti allekirjoittamaan liiketoimintamme arvot. Työelämän kehittäminen on vuosia ollut intohimoni, jota olen ennen Studentworkia saanut tehdä opiskelijaliikkeen parissa. On äärimmäisen inspiroivaa kehittää työelämää valjastaen nuorissa osaajissa asuva potentiaali ja saattaen se oikeille paikoille. Tulevaisuuden työelämän rakentamisessa nuoret ovat avainasemassa, sillä nuoret eivät ainoastaan mukaudu työelämään, vaan muokkaavat sitä koko uransa ajan, aina alkutaipaleesta lähtien.

On mahtavaa päästä tuottamaan Studentworkille sisältöjä työelämäfokuksella. Jos sinulle tulee mieleen jokin työelämään liittyvä teema, huomio tai kysymys, älä epäröi ottaa yhteyttä - luodaan yhdessä Suomeen ja maailmalle parempaa, nuoret osaajat huomioivaa työkulttuuria!

Terkuin
Maria Loima
Content & Employer Branding Coordinator
maria.loima@studentwork.com
+358 40 120 1538

Yhteistyökumppanit