• For applicants

Kesätyö markkinointiassistenttina - Roosan unelmaduuni OnePlus Finlandilla

Julkaistu 21 lokakuuta 2019

Markkinointiassistentin monipuolinen tehtävänkuva vaatii tekijältään luovuutta, tiimityötaitoja ja analysointikykyä. Markkinointia Vaasan yliopistossa opiskeleva Roosa Rasi päätyi unelmiensa kesätyöhön OnePlus Finlandin markkinointitiimiin Studentworkin kautta.

Kun Roosa huomasi unelmiensa markkinointiassistentin kesätyöpaikan työpaikkasivustolla, hän innostui toden teolla. ”Olin etsinyt kiinnostavaa kesätyötä jo pidemmän aikaan. Kun näin Studentworkin työpaikkailmoituksen markkinointiassistentiksi OnePlussalle, tuntui että tehtävä oli ensimmäinen, joka todella kolahti. OnePlus oli niin brändinä kuin yrityksenäkin todella mielenkiintoinen.”

Lue lisää yhteistyöstämme OnePlus Finlandin kanssa täältä.

Asenne, aktiivisuus ja osaamisportfolio vakuuttivat rekrytoijan

Roosa oli välittömästi yhteydessä Studentworkilla hausta vastaavaan rekrytoijaan Wilma Vileniin. ”Meillä klikkasi Wilman kanssa niin hyvin, että hän kutsui minut haastatteluun, vaikka en ollut vielä ehtinyt toimittamaan hakemustani”. Roosan puhelusta heijastunut oma-aloitteisuus ja asenne vakuuttivat Wilman Roosan sopivuudesta OnePlus Finlandin pieneen, mutta energiseen 15 hengen työyhteisöön.

”Roosan upean asenteen lisäksi haastattelusta välittyi, että hän halusi juuri tämän työpaikan. Hän pystyi kertomaan selkeästi miksi halusi tehtävään ja mikä hänen osaamisessaan tuki tehtävästä suoriutumista” Wilma kuvailee. ”Roosa oli luonut portfolion opiskelujen aikana tekemistään töistä, joiden perusteella häntä oli täydellisen kulttuurimatchin lisäksi todella helppo suositella OnePlussalle.”

Pian Roosa pääsikin jatkohaastatteluun tulevalle työnantajalleen, jossa hän teki yhtäläisen vaikutuksen haastattelijaan. Pian kirjoitettiin sopimus markkinointiassistentin tehtävästä. ”Olen todella tyytyväinen siihen, miten kaikki sujui. Wilma piti minut jatkuvasti ajantasalla siitä missä mennään ja pääsin nopeasti aloittamaan työnteon.” Roosa aloitti kesätyönsä OnePlus Finlandilla alle kuukausi sen jälkeen kun oli hakenut työpaikkaa.

Kansainvälisyys haasteena ja opin lähteenä markkinointiassistentin työssä

Iso osa Roosan työpäivästä koostuu sisällöntuotannosta ja kansainvälisessä yhteisössä toimimisesta. Monet markkinoinnin sisällöistä tulevat Roosalle valmiina OnePlussan Euroopan markkinointitiimeistä, mutta Suomen tiimi lokalisoi, eli muokkaa sisällön kotimarkkinoille sopiviksi. ”Me teemme tiivistä yhteistyötä Euroopan sometiimien kanssa ja analysoimme mikä on paras ratkaisu mihinkin maahan. Sisältö tai kampanja, joka toimii Italiassa, ei välttämättä toimi lainkaan Suomessa.”

Konkreettisesti Roosan päivät sisältävät paljon kirjoittamista. Hän luo uutta sisältöä, kääntää englanninkieliset materiaalit suomeksi ja lokalisoi ne. Oli kyse sitten OnePlussan somesta, uutiskirjeistä, kampanjoista tai nettisivujen sisällöistä, on sisältö paljolti Roosan käsialaa. ”Käännöstyö on osoittautunut haastavammaksi kuin alkuun ajattelin. Englannin kieli on usein mahtailevaa ja sisältää sanontoja, jotka eivät ole suoraan käännettävissä suomalaiseen kontekstiin.”

Kansainvälisyys on tuonut Roosan työhön paitsi haasteita, myös arvokasta oppia. ”Kun aloitin työt OnePlussalla, en ollut koskaan käyttänyt englantia pääasiallisena työkielenä. Ensimmäiset palaverit Euroopan somepäälliköiden kanssa jännittivät älyttömästi! Päivittäisen englannin kielen käytön myötä palaverit menevät kuitenkin nykyään aivan sujuvasti.”

Datan kerääminen ja markkina-analyysit tuovat vaihtelua sisällöntuotantoon

Sisällöntuotannon lisäksi markkinoihin liittyvän datan kerääminen, analysointi ja raportointi kuuluvat osaksi Roosan päivää ”On ollut kiva nähdä työnsä jälki ja se, että tuottamaani analyysia hyödynnetään uusien somekampanjoiden suunnitteluun. Raportoin Suomen datasta myös muille Euroopan maille, jotta voimme oppia toisiltamme.”

Digimarkkinointiin liittyvän datan analysoinnin lisäksi Roosa on tutustunut markkinaan myös OnePlussan tapahtumien kautta. Hän kuvailee työtään tapahtumissa tunnelman haistelemiseksi ja analysoinniksi. ”Olen päässyt OnePlussan mukana muun muassa Weekend Festivaleille ja Tubeconiin tutustumaan markkinaan ja tuotteiden käyttäjiin. Näiden tietojen perusteella pyrimme tuottamaan mahdollisimman mielenkiintoista sisältöä tuotteidemme käyttäjille”.

Kuva: Tubecon 2019, Roosa Rasi

Nuoren markkinointiassistentin osaamisessa yhdistyvät teoria ja käytäntö

Roosa tekee tiivistä yhteistyötä digimarkkinoinnista vastaavan Social Media Managerin kanssa, mutta toimenkuva vaatii paljon kommunikointia myös myyntitiimin ja projektivastaavien kanssa. Tiimissä hänen työpanostaan arvostetaan ja moni hänen ideoistaan on mennyt suoraan käyttöön. ”Tuntuu tosi hyvältä, että en ole uutenakaan työntekijänä pelkkä toimeenpanija, vaan pääsen näkemään oman kädenjälkeni ja ideoideni vaikutukset.”

Roosa on ollut todella tyytyväinen työhönsä OnePlussalla ja jatkaakin työskentelyä osa-aikaisena opintojen ohella. ”Minulle on ollut todella arvokasta päästä oppimaan miten asiat käytännössä tapahtuvat. Olen päässyt hyödyntämään käytännön tasolla opintojen kautta kertynyttä teoriatietoa, ja oppinut mitä organisaatiossa ja prosesseissa tapahtuu brändi- ja sisältötyön taustalla.”

Kuten moni nuori osaaja, Roosa arvostaa työssään vaikutusmahdollisuuksia ja merkityksellisyyttä. ”On hienoa huomata, että työpanostani arvostetaan ja minun mielipiteisiini uskotaan siitä huolimatta, että minulla ei ole vielä taustalla vuosien työkokemusta. Olen iloinen ja kiitollinen OnePlussan tiimille tästä mahtavasta kokemuksesta ja työstä, jota onneksi saan jatkaa vielä opintojen ohellakin. Haluan työskennellä jatkossakin markkinoinnin tehtävissä ja sellaisten asioiden parissa, joiden takana voin oikeasti seistä.”

Oletko opiskeleva tai vastavalmistunut nuori osaaja, joka etsii uusia haasteita? Tutustu avoimiin työpaikkoihimme:

Avoimet työpaikat

Julkaistu 21.10.2019. Kirjoittaja: Heini Kuusisto, Talent Marketing Specialist

 

 

 

 

 

Avoimia työpaikkojamme

Company logo

Junior ohjelmistosuunnittelija, kokoaikainen, Oulu

IT / telekommunikaatio / internet / Oulu

Lue lisää ja hae
Company logo

Hankintakoordinaattori, kokoaikainen, Fortum Oyj, Espoo

Hallinto / Espoo

Fortum on Suomen johtava puhtaan energian yhtiö, joka kehittää ja tarjoaa asiakkailleen ratkaisuja liittyen sähköön, lämpöön, jäähdytykseen ja resurssitehokkuuden parantamiseen. Lisäksi Fortum tarjoaa asiantuntijapalveluita energia-alan yrityksille auttaen heitä tekemään järkeviä energiavalintoja.

Lue lisää ja hae
Company logo

Data Science Trainee, part-time, Nokia Technologies Oy, Espoo

IT / telekommunikaatio / internet / Espoo

Nokia Technologies is focused on licensing valuable Nokia intellectual property, including patents, technologies and the Nokia brand. Building on decades of innovation and R&D leadership in technologies used in virtually all mobile devices used today, Nokia Technologies is expanding our patent licensing business, reintroducing the Nokia brand to smartphones through brand licensing, and establishing a technology licensing business.

Lue lisää ja hae
Company logo

Account Manager, kokoaikainen, Botlabs Oy, Oulu

Myynti ja markkinointi / Oulu

Botlabs on vuonna 2017 perustettu, nuori ja viriili ohjelmistofirma Oulussa, jonka muodostavat sen kymmenkunta mukavaa työntekijää. Yritys on kasvanut hyvin parin ensimmäisen toimintavuoden aikana ja hommia olisi tarkoitus kasvattaa jatkossakin unohtamatta kuitenkin rentoa asennetta. Botlabs Oy tarjoaa yrityksille nykyaikaiset ohjelmistorobotiikan ja digitalisaation palvelut, jotka he tekevät usealle asiakkaalle omalta konttorilta käsin. Projekteja on laidasta laitaan. Arkeen kuuluu työnteon lisäksi hauskat kahvihetket ja yhdessä lounastaminen. Sen lisäksi järkätään juttuja joko toimistolle tai johonkin huippujuttuun. Oikeasti siis vaikka pelataan verkkopelejä tai käydään ampumassa haulikolla.

Lue lisää ja hae
Company logo

Projekti-insinööri, kokoaikainen, Hexagon, Oulu

Tekniikka / Oulu

​​​​​​​Hexagon on alan globaali johtaja anturi-, ohjelmisto- ja automaatioratkaisuissa. Heidän tavoitteenaan on lisätä datan avulla tehokkuutta, tuottavuutta ja laatua teollisuuden eri sovelluksissa! Heidän teknologiset ratkaisunsa varmistavat automatisoinnin ja optimoinnin kautta skaalautuvan, kestävän tulevaisuuden. Lue lisää: https://hexagon.com/about

Lue lisää ja hae
Company logo

Infra-alan työnjohtaja, kokoaikainen, Infra Kiri Oy, Nokia

Rakennus / rakentaminen / mekaniikka / Nokia

Infra Kiri Oy on Pirkanmaalla, Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa pääurakoitsijana toimiva yritys, jonka toimialoja ovat mm. putkilinjojen ja johtoverkkojen sekä teiden ja katujen rakentaminen. http://www.kiri-oy.fi/

Lue lisää ja hae
Company logo

Automaatiosuunnittelija, kokoaikainen, Outotec, Espoo

Tekniikka / Espoo

Outotec Oyj on suomalainen teknologia-alan pörssiyhtiö. Outotec tarjoaa edistyksellistä teknologiaa ja palveluja maapallon luonnonvarojen kestävään hyödyntämiseen. Maailman johtavana mineraalien- ja metallienjalostusteknologian toimittajana Outotec on kehittänyt vuosikymmenien aikana lukuisia uraauurtavia teknologioita kaivos- ja metallurgiselle teollisuudelle. Yritys tarjoaa myös innovatiivisia ratkaisuja teollisuusvesien käsittelyyn, vaihtoehtoisten energialähteiden hyödyntämiseen ja kemianteollisuuteen. Outotec on listattu NASDAQ Helsingissä (https://www.outotec.com/).

Lue lisää ja hae
Company logo

Tekninen palvelukoordinaattori, kokoaikainen, Eltel Networks Oy, Espoo

Tekniikka / Espoo

Eltel on johtava pohjoiseurooppalainen teknisten palveluiden toimittaja infraverkkotoimialalla, joka palvelee yhteiskunnan kriittisiä infrastruktuuriverkkoja segmenteissä Power, Communication ja Other Pohjoismaissa, Puolassa ja Saksassa. Eltel tarjoaa laajan valikoiman palveluita ulottuen suunnittelu-, rakentamis- ja ylläpitopalveluista aina kokonaisvaltaisiin projektitoimituksiin asti. Yhtiöllä on monipuolinen sopimuskanta sekä kasvava asiakaskunta suurten verkonomistajien joukossa. Eltelin palveluksessa työskentelee noin 6700 työntekijää ja konsernin liikevaihto oli 1,1 miljardia euroa vuonna 2019. Eltelin osake on ollut listattuna Nasdaq Tukholmassa vuodesta 2015 lähtien.

Lue lisää ja hae
Näytä kaikki työpaikat

Laita meille viesti!

Odotamme jo kuulevamme sinusta.

TILAA UUTISKIRJEEMME

Työnhaussa? Tilaa Nuoret osaajat -uutiskirjeemme ja saat vinkkejä ja artikkeleita, jotka ovat hyödyksi työnhaussa. Lisäksi saat avoimet työpaikkamme suoraan sähköpostiisi! Työnantaja? Pysy ajan tasalla uusimmista rekrytoinnin ja henkilöstönvuokrauksen tuulista tilaamalla B2B-uutiskirjeemme.

Nimi:*
Sähköposti:*
Valitse, kumman uutiskirjeen haluat tilata:*
B2B uutiskirje
Työnhakijat