• For applicants

Kesätyö markkinointiassistenttina - Roosan unelmaduuni OnePlus Finlandilla

Julkaistu 21 lokakuuta 2019

Markkinointiassistentin monipuolinen tehtävänkuva vaatii tekijältään luovuutta, tiimityötaitoja ja analysointikykyä. Markkinointia Vaasan yliopistossa opiskeleva Roosa Rasi päätyi unelmiensa kesätyöhön OnePlus Finlandin markkinointitiimiin Studentworkin kautta.

Kun Roosa huomasi unelmiensa markkinointiassistentin kesätyöpaikan työpaikkasivustolla, hän innostui toden teolla. ”Olin etsinyt kiinnostavaa kesätyötä jo pidemmän aikaan. Kun näin Studentworkin työpaikkailmoituksen markkinointiassistentiksi OnePlussalle, tuntui että tehtävä oli ensimmäinen, joka todella kolahti. OnePlus oli niin brändinä kuin yrityksenäkin todella mielenkiintoinen.”

Lue lisää yhteistyöstämme OnePlus Finlandin kanssa täältä.

Asenne, aktiivisuus ja osaamisportfolio vakuuttivat rekrytoijan

Roosa oli välittömästi yhteydessä Studentworkilla hausta vastaavaan rekrytoijaan Wilma Vileniin. ”Meillä klikkasi Wilman kanssa niin hyvin, että hän kutsui minut haastatteluun, vaikka en ollut vielä ehtinyt toimittamaan hakemustani”. Roosan puhelusta heijastunut oma-aloitteisuus ja asenne vakuuttivat Wilman Roosan sopivuudesta OnePlus Finlandin pieneen, mutta energiseen 15 hengen työyhteisöön.

”Roosan upean asenteen lisäksi haastattelusta välittyi, että hän halusi juuri tämän työpaikan. Hän pystyi kertomaan selkeästi miksi halusi tehtävään ja mikä hänen osaamisessaan tuki tehtävästä suoriutumista” Wilma kuvailee. ”Roosa oli luonut portfolion opiskelujen aikana tekemistään töistä, joiden perusteella häntä oli täydellisen kulttuurimatchin lisäksi todella helppo suositella OnePlussalle.”

Pian Roosa pääsikin jatkohaastatteluun tulevalle työnantajalleen, jossa hän teki yhtäläisen vaikutuksen haastattelijaan. Pian kirjoitettiin sopimus markkinointiassistentin tehtävästä. ”Olen todella tyytyväinen siihen, miten kaikki sujui. Wilma piti minut jatkuvasti ajantasalla siitä missä mennään ja pääsin nopeasti aloittamaan työnteon.” Roosa aloitti kesätyönsä OnePlus Finlandilla alle kuukausi sen jälkeen kun oli hakenut työpaikkaa.

Kansainvälisyys haasteena ja opin lähteenä markkinointiassistentin työssä

Iso osa Roosan työpäivästä koostuu sisällöntuotannosta ja kansainvälisessä yhteisössä toimimisesta. Monet markkinoinnin sisällöistä tulevat Roosalle valmiina OnePlussan Euroopan markkinointitiimeistä, mutta Suomen tiimi lokalisoi, eli muokkaa sisällön kotimarkkinoille sopiviksi. ”Me teemme tiivistä yhteistyötä Euroopan sometiimien kanssa ja analysoimme mikä on paras ratkaisu mihinkin maahan. Sisältö tai kampanja, joka toimii Italiassa, ei välttämättä toimi lainkaan Suomessa.”

Konkreettisesti Roosan päivät sisältävät paljon kirjoittamista. Hän luo uutta sisältöä, kääntää englanninkieliset materiaalit suomeksi ja lokalisoi ne. Oli kyse sitten OnePlussan somesta, uutiskirjeistä, kampanjoista tai nettisivujen sisällöistä, on sisältö paljolti Roosan käsialaa. ”Käännöstyö on osoittautunut haastavammaksi kuin alkuun ajattelin. Englannin kieli on usein mahtailevaa ja sisältää sanontoja, jotka eivät ole suoraan käännettävissä suomalaiseen kontekstiin.”

Kansainvälisyys on tuonut Roosan työhön paitsi haasteita, myös arvokasta oppia. ”Kun aloitin työt OnePlussalla, en ollut koskaan käyttänyt englantia pääasiallisena työkielenä. Ensimmäiset palaverit Euroopan somepäälliköiden kanssa jännittivät älyttömästi! Päivittäisen englannin kielen käytön myötä palaverit menevät kuitenkin nykyään aivan sujuvasti.”

Datan kerääminen ja markkina-analyysit tuovat vaihtelua sisällöntuotantoon

Sisällöntuotannon lisäksi markkinoihin liittyvän datan kerääminen, analysointi ja raportointi kuuluvat osaksi Roosan päivää ”On ollut kiva nähdä työnsä jälki ja se, että tuottamaani analyysia hyödynnetään uusien somekampanjoiden suunnitteluun. Raportoin Suomen datasta myös muille Euroopan maille, jotta voimme oppia toisiltamme.”

Digimarkkinointiin liittyvän datan analysoinnin lisäksi Roosa on tutustunut markkinaan myös OnePlussan tapahtumien kautta. Hän kuvailee työtään tapahtumissa tunnelman haistelemiseksi ja analysoinniksi. ”Olen päässyt OnePlussan mukana muun muassa Weekend Festivaleille ja Tubeconiin tutustumaan markkinaan ja tuotteiden käyttäjiin. Näiden tietojen perusteella pyrimme tuottamaan mahdollisimman mielenkiintoista sisältöä tuotteidemme käyttäjille”.

Kuva: Tubecon 2019, Roosa Rasi

Nuoren markkinointiassistentin osaamisessa yhdistyvät teoria ja käytäntö

Roosa tekee tiivistä yhteistyötä digimarkkinoinnista vastaavan Social Media Managerin kanssa, mutta toimenkuva vaatii paljon kommunikointia myös myyntitiimin ja projektivastaavien kanssa. Tiimissä hänen työpanostaan arvostetaan ja moni hänen ideoistaan on mennyt suoraan käyttöön. ”Tuntuu tosi hyvältä, että en ole uutenakaan työntekijänä pelkkä toimeenpanija, vaan pääsen näkemään oman kädenjälkeni ja ideoideni vaikutukset.”

Roosa on ollut todella tyytyväinen työhönsä OnePlussalla ja jatkaakin työskentelyä osa-aikaisena opintojen ohella. ”Minulle on ollut todella arvokasta päästä oppimaan miten asiat käytännössä tapahtuvat. Olen päässyt hyödyntämään käytännön tasolla opintojen kautta kertynyttä teoriatietoa, ja oppinut mitä organisaatiossa ja prosesseissa tapahtuu brändi- ja sisältötyön taustalla.”

Kuten moni nuori osaaja, Roosa arvostaa työssään vaikutusmahdollisuuksia ja merkityksellisyyttä. ”On hienoa huomata, että työpanostani arvostetaan ja minun mielipiteisiini uskotaan siitä huolimatta, että minulla ei ole vielä taustalla vuosien työkokemusta. Olen iloinen ja kiitollinen OnePlussan tiimille tästä mahtavasta kokemuksesta ja työstä, jota onneksi saan jatkaa vielä opintojen ohellakin. Haluan työskennellä jatkossakin markkinoinnin tehtävissä ja sellaisten asioiden parissa, joiden takana voin oikeasti seistä.”

Oletko opiskeleva tai vastavalmistunut nuori osaaja, joka etsii uusia haasteita? Tutustu avoimiin työpaikkoihimme:

Avoimet työpaikat

Julkaistu 21.10.2019. Kirjoittaja: Heini Kuusisto, Talent Marketing Specialist

 

 

 

 

 

Avoimia työpaikkojamme

Company logo

Cyber Security Consultant, Full-Time, Etteplan Oyj, Espoo/Hyvinkää

Tekniikka / Espoo

Etteplan provides solutions for industrial equipment and plant engineering, software and embedded solutions, and technical documentation solutions to the world’s leading companies in the manufacturing industry. Our services are geared to improve the competitiveness of our customers’ products, services and engineering processes throughout the product life cycle. The results of Etteplan’s innovative engineering can be seen in numerous industrial solutions and everyday products. In 2018, Etteplan had a turnover of approximately EUR 236 million. The company currently has more than 3,400 professionals in Finland, Sweden, the Netherlands, Germany, Poland and China. Etteplan's shares are listed on Nasdaq Helsinki Ltd under the ETTE ticker.

Lue lisää ja hae
Company logo

Risk Reporting Specialist, Fortum Oyj, kokoaikainen, Espoo

Pankki / finanssi / vakuutus / Espoo

Fortum on Suomen johtava puhtaan energian yhtiö, joka kehittää ja tarjoaa asiakkailleen ratkaisuja liittyen sähköön, lämpöön, jäähdytykseen ja resurssitehokkuuden parantamiseen. Lisäksi Fortum tarjoaa asiantuntijapalveluita energia-alan yrityksille auttaen heitä tekemään järkeviä energiavalintoja.

Lue lisää ja hae
Company logo

Music Ambassador, osa-aikainen, GT Musiikkiluvat Oy, Helsinki

Myynti ja markkinointi / Helsinki

GT Musiikkiluvat Oy on Gramexin ja Teoston vuonna 2016 perustama yhteisyritys, joka vastaa näiden tekijänoikeusjärjestöjen taustamusiikkilupien myynnistä, markkinoinnista, laskutuksesta ja asiakaspalvelusta. GT Musiikkiluvat toimii myös taustamusiikin käytön edistäjänä. Musiikkiluvat auttaa kaikenkokoisia yrittäjiä parantamaan taustamusiikin avulla asiakaskokemustaan ja asiakasviihtyvyyttä tuoden kaupantekoon uudenlaisen keinon vaikuttaa positiivisesti asiakkaan käyttäytymiseen. Lue lisää täältä: https://www.musiikkiluvat.fi/meista/

Lue lisää ja hae
Company logo

Junior ROS Software Developer, full-time

IT / telekommunikaatio / internet / Vantaa

The company you would be employed in is a service provider and software house that specializes in digital business solutions and vertical software markets. They want to simplify the digital world to make a better tomorrow. This company identifies itself as an insightful and dedicated team of experts that are passionate and humble listeners, driven by the desire for the best customer understanding. For this house it is also vital to make customer success stories with remarkable experiences and solutions that deliver lasting value.

Lue lisää ja hae
Company logo

Tutkimushaastattelija, MainIdea Oy, osa-aikainen, Helsinki

Muu / Helsinki

MainIdea on laadullinen tutkimustoimisto joka lähestyy asiakkaidensa haasteita ja mahdollisuuksia kolmesta kulmasta: tutkimus, konsultointi ja valmennus. Yrityksen tehtävänä on auttaa tunnistamaan kasvun ja liiketoiminnan kehittämisen näkökulmasta oleelliset asiat ja kirkastaa vaadittavat muutoksen toimenpiteet. MainIdean sydäntä lähellä on asiakaskokemuksen, myynnin ja johtamisen kehittäminen käytännönläheisellä ja tuloksen kehittämiseen tähtäävällä otteella. Lisätietoa Mainidea Oy:stä löydät täältä: https://mainidea.fi/

Lue lisää ja hae
Company logo

Junior sähkösuunnittelija, kokoaikainen, Etteplan Finland Oy, Turku

Tekniikka / Turku

Brändilupauksemme ”Engineering with a difference” mukaisesti teemme Etteplanilla suunnittelutyötä erilaisella asenteella, minkä asiakkaamme kerta toisensa jälkeen meille vahvistavat. Olemme ylpeitä osaamisestamme ja siitä, että pystymme vaikuttamaan asiakkaittemme menestykseen. Osaamisellasi on meille merkitystä – tule mukaan menestystarinaamme!

Lue lisää ja hae
Company logo

Procurement Specialist, Fortum Oyj, kokoaikainen, Espoo

Pankki / finanssi / vakuutus / Espoo

Fortum on Suomen johtava puhtaan energian yhtiö, joka kehittää ja tarjoaa asiakkailleen ratkaisuja liittyen sähköön, lämpöön, jäähdytykseen ja resurssitehokkuuden parantamiseen. Lisäksi Fortum tarjoaa asiantuntijapalveluita energia-alan yrityksille auttaen heitä tekemään järkeviä energiavalintoja.

Lue lisää ja hae
Company logo

Asiakaspalvelija, kokoaikainen, EasyPark

Hallinto / Helsinki

EasyPark on mobiilipysäköintipalveluita tarjoava vakavarainen kolmen A:n kasvuyritys, joka on alallaan markkinajohtaja. EasyParkin palkitut älypuhelimia hyödyntävät palvelut auttavat autoilijoita löytämään parkkipaikkoja ja maksamaan pysäköinnistä jo 1200 kaupungissa yli 15 maassa. Yhtiö työllistää yli 350 henkilöä, joista Suomessa työskentelee yli 25. Teknologiamme auttaa lisäksi yrityksiä, palveluntarjoajia ja kaupunkeja pysäköinnin hallinnassa ja suunnittelussa. Teemme urbaania elämää helpommaksi – yksi parkkipaikka kerrallaan.

Lue lisää ja hae
Näytä kaikki työpaikat

Laita meille viesti!

Odotamme jo kuulevamme sinusta.

TILAA UUTISKIRJEEMME

Työnhaussa? Tilaa Nuoret osaajat -uutiskirjeemme ja saat vinkkejä ja artikkeleita, jotka ovat hyödyksi työnhaussa. Lisäksi saat avoimet työpaikkamme suoraan sähköpostiisi! Työnantaja? Pysy ajan tasalla uusimmista rekrytoinnin ja henkilöstönvuokrauksen tuulista tilaamalla B2B-uutiskirjeemme.

Nimi:*
Sähköposti:*
Valitse, kumman uutiskirjeen haluat tilata:*
B2B uutiskirje
Työnhakijat