Asiakaspalvelija, Dieta

Asiakaspalvelija, Dieta

”En ole ollut aikaisemmin henkilöstövuokrauksen kautta töissä, joten ei ollut oikeastaan mitään odotuksia tämän suhteen. Toki olin yllättynyt, että Studentwork työllistää näin pitkäaikaisiin töihin säännöllisellä työajalla. Minulla oli ehkä ennakkoajatus, että henkilöstövuokrauksella on mahdollista työllistyä vain keikkatyöhön, tuurauksiin jne. Tämä kokemus on siis ollut todella mukava ja minulle on tullut lämmin fiilis Studentworkistä työnantajana – minusta pidetään huolta oikeasti.”

Aliisa Vainikka- Asiakaspalvelija, call center Dieta Oy:llä
Aliisalla on työkokemusta jo yli 10 vuoden ajalta taustalla. Hän on työskennellyt vuosia ravintola-alalla ja viimeisimmäksi hän toimi myymäläpäällikkönä erikoisurheiluliikkeessä neljä ja puoli vuotta. Ravintola-alan työkokemuksesta on ollut hänelle paljon apua nykyisessä työssään, sillä hän on itse käyttänyt monia laitteita, joita Dieta valmistaa, myy, toimittaa ja huoltaa.

- Vaihde on itseasiassa aika pieni osa päivittäistä tekemistä. Kirjaamme pääosin myyntitilauksia ja otamme tilauksia vastaan puhelimitse ja sähköpostitse eli teemme myös tuotemyyntiä. Myymme lähinnä astioita ja tarvikkeita, lisäksi myös joitain keittiön pienlaitteita mihin ei tarvitse erikseen myyjän erikoisasiantuntemusta tai räätälöintiä. Myös tarjouslaskenta on osa työnkuvaamme. Heti aluksi minulle sanottiinkin, että kestää varmasti noin vuoden ennenkuin oppii tuntemaan kaikki tuottet ja mallit. Mahdolliset reklamaatiot tulevat myös kauttamme ja me käsittelemme ensimmäisen vaiheen, jonka jälkeen tarvittaessa yhdistämme ne osastoittain eteenpäin.

Miten päädyit työllistymään konsulttina Studentworkille?
Kun näin tämän työpaikkailmoituksen niin tiesin, että paikka on kuin minulle luotu! Kohta kohdalta täppäsin vaaditut osaamistoiveet sekä työtaustat ja kaikki matchasi niin hyvin, että uskalsin hakea paikkaa. Löysin tämän oikotien kautta ja prosessi eteni todella nopeasti. Soitin seuraavana päivänä hakemukseni perään ja Studentworkin rekrytoija teki minulle puhelimitse jo lyhyen haastattelun, jonka pohjalta hän kutsui minut työhaastatteluun. Tästä etenin asiakkaalle haastatteluun ja viikkojen sisään prosessin aloituksesta sain jo kuulla tulleeni valituksi tehtävään. Koin, että minut pidettiin aktiivisesti ajantasalla prosessin etenemisen suhteen.

Mikä on parasta työssäsi?
Työssäni pidän erityisesti sen monipuolisuudesta, joka päivä on erilainen: välillä asiakkaita käy jonoksi asti myyntinäyttelyssämme katsomassa tuotteitamme, saamme päivittäin paljon puheluita ja teemme myyntitilauksia. Tämä tehtävä vaatii, että tunnemme hyvin tuotteemme, jotta osamme neuvoa asiakasta ja tarjoata parhaat vaihtoehdot, yksilöllisesti asiakkaan tarpeen mukaan. Asiakkaitamme on niin yksityisellä kuin kunnallisella puolella. Kunnille ja sairaaloihin haetaan selkeästi tietyn profiilin tuotteita kun taas yksityisellä puolella haetaan trendikkyyttä.


Viihdyn työssäni todella hyvin, minulla on mukavat työkaverit ja työhyvinvointiin panostetaan erittäin paljon. Meille pidetään säännöllisesti koulutuksia ja huolehditaan siitä, että osaamistamme päivitetään. Minua ei pidetä lainkaan ulkopuolisena; minut kutsutaan kaikkeen mukaan ihan niinkuin muutkin Dietan työntekijät. Meillä on täällä rento tunnelma ja matala hierarkia, pomot istuvat samoissa huoneissa muiden kanssa. Meitä on Dietalla yhteensä noin 89 työntekijää, joista Helsingissä istuu ehkä noin 50 henkilöä. Täällä on myös todella yhteisöllistä. Lounasmyyjä käy täällä päivittäin ja monet lounastavat yhteisissä tiloissamme. Tauoilla tuleekin usein rupateltua ja vaihdettua kuulumiset myös muiden yksiköiden kanssa ja näin tutustuttua mm. varaston, logistiikan ja huollon kavereiden kanssa.

Millaista on työskennellä konsulttinamme?
En huomaa eroa siinä, että en ole Dietan ”omilla” listoilla, ei ole yhtään ulkopuolinen ainoastaan palkkakuitti tulee eri osoitteesta! Yhteyshenkilöni Studentworkiltä on ollut tiiviissä yhteydessä, joten koen, että minut huomioidaan hyvin. En ole ollut aikaisemmin henkilöstövuokrauksen kautta töissä, joten ei ollut oikeastaan mitään odotuksia tämän suhteen. Toki olin yllättynyt, että Studentwork työllistää näin pitkäaikaisiin töihin säännöllisellä työajalla. Minulla oli ehkä ennakkoajatus, että henkilöstövuokrauksella on mahdollista työllistyä vain keikkatöihin, tuurauksiin jne. Kaupassa työskennellessäni henkilöstövuokrauksen kautta työllistyneille lätkäistiin vain nimikyltti rintaan ja kutsuttiin hommiin tarvittaessa. Tämä kokemus on siis ollut todella mukava ja minulle on tullut lämmin fiilis Studentworkistä työnantajana – minusta pidetään huolta oikeasti.


Paras vinkkisi muille nuorille työnhakijoille?
Ole oma itsensä ja ota työ hyvällä asenteella ahkerasti vastaan! Hyvällä asenteella pärjää ja sillä, että uskoo siihen mitä tekee. Dieta ei ollut tuttu brändinä minulle ollenkaan, työpaikkailmoitus tuli tosiaan vastaan ja itse tehtävän kuva ja se mitä tänne haettiin ja millaisella taustalla oli se, mikä herätti kiinnostuksen. Dietan tuotteet on niin vahvasti ammattikäyttöön tarkoitettuja, ettei se varmasti valtaosalle ole tuttu alan ulkopuolelta. En olisi osannut etsiä tätä työtä suoraan yrityksen sivuilta, joten oli loistava juttu, että näin tämän teidän hakunne.

Yhteistyökumppanit