Checkout Finland, Controller

Checkout Finland, Controller

Laura Isopahkala on työskennellyt konsulttinamme Clearing Controllerina 2017 heinäkuusta asti. Hän muutti Kajaanista Tampereelle vuonna 2011 ja työllistyi kauttamme ensimmäisen kerran promoottoriksi ja menekinedistäjän tehtäviin. Nyt Laura työskentelee konsulttinamme  OPeen omistamassa Checkout Finland Oy:ssä Clearing Controllerina. Hänen päävastuuna nykyisessä työssä on kirjanpidon ja maksuliikenteen selvitystyö ja järjestelmäkehitys.

Mitä teit ennen tänne työllistymistäsi?

Olen työskennellyt aikaisemmin taloushallinnon, asiakaspalvelun ja myynnin tehtävissä ja opiskellut liiketaloutta Tampereen ammattikorkeakoulussa. Opiskeluni jäivät tauolle vakavan loukkaantumisen takia ja kuntouduttuani jatkoin suoraan työelämään. Tarkoitus oli löytää työ, jonka rinnalla pystyisin saattamaan opintoni loppuun. Muutenkin aloin kaivata uusia haasteita perus kirjanpitotyöhön ja monipuolisempaa urakehitystä.

Miten löysit nykyisen työsi ja miten prosessi mielestäsi eteni?

Selailin työpaikkailmoituksia ja silmiini pisti ilmoitus projektista, jonka työnkuva kuulosti kuin minulle luodulta. Sellaiselta unelma duuniltani! Projektin alustava lyhyt kesto epäilytti minua, mutta päätin kuitenkin hakea. Sain nopeasti kutsun haastatteluun Studentworkin rekrytoijan kanssa, jonka jälkeen pääsin asiakasyrityksen haastateltavaksi. Tuo aika oli melko hektistä, koska samana päivänä minulle tarjottiin toisesta firmasta vakituista työpaikkaa taloushallinnon tehtävissä alkavaksi heti seuraavana arkipäivänä.

Järkeeni nojaten otin vastaan taloushallinnon vakituisen työpaikan, mutta tajusin aika nopeasti tehneeni virheen. Kaipasin haasteita ja monipuolisuutta työhöni ja minusta tuntui, että juuri tämä Studenworkin kautta tarjottu projekti olisi vastaus hakemaani. Minua olisi jäänyt harmittamaan, jos en olisi tarttunut näin mielenkiintoiseen ja omalta kuulostavaan projektiin. Hyppy tuntemattomaan pelotti, mutta se osoittautuikin yhdeksi parhaimmista päätöksistä joita olen elämässäni tehnyt. Studenworkin kautta rekrytointiprosessi eteni nopeasti ja vaivattomasti. Eikä projekti jäänytkään lyhyeksi vaan täällä sitä vielä porskutetaan, joten kaikesta voi poikia jotain lisää, kunhan ottaa ensimmäisen askeleen ja antaa itsestää 110%.

Mikä on parasta Studentworkin kautta työskentelyssä?

Parasta on se, että konsulteista oikeasti välitetään ja kaikki asioiden hoitaminen sujuu nopeasti ja vaivattomasti. Yhteyshenkilöt ovat Studentworkillä hyvin tavoitettavissa ja muutenkin oikein mukavaa porukkaa.

Mikä on paras asia työssäsi?

Teen työtäni intohimolla, koska se on mielenkiintoista ja inspiroivaa. Työni sisältää paljon loogista päättelykykyä vaativaa tiukkaa ajatustyötä, jota suunnattomasti rakastan. Päivittäinen itsensä haastaminen on mahtavaa ja vielä mahtavampaa haasteissa onnistuminen. Myös työkaverit ovat mahtavia ja heidän kanssaan yhteistyön tekeminen on palkitsevaa.

Voin rehellisesti sanoa rakastavani tämän hetkistä työtäni ja tuntuukin, että vuorokaudessa on liian vähän tunteja kun Workflow iskee. Olen niin kiitollinen Studentworkille ja Checkout Finlandille, että sain tämän tilaisuuden lähteä matkalle tuntemattomaan ja että saan kasvaa tässä matkassa mukana. Haasteiden ja uusien asioiden opettelun kautta voi löytää itsestään niin paljon uusia puolia ja potentiaalia. Itse olen innostunut opettelemaan ohjelmoinnin alkeita ja aloitan tammikuussa työn ohessa oikeat koodausopinnot, josta kiitos kuuluu työympäristöni antamalle inspiraatiolle.

Mikä on paras uravinkkisi muille nuorille osaajille?

Kaikille nuorille osaajille paras uravinkkini on tarttua rohkeasti uusiin haasteisiin, luottaa osaamiseensa ja kokeilla monipuolisesti erilaisia työtehtäviä. Itse olen tehnyt laidasta laitaan hommia baarimikosta palovartijaan, ennen kuin kiinnostuin laskentatoimesta ja taloushallinnosta. Nykypäivän työelämässä osaamisen on oltava monipuolista ja kaikki hankittu työkokemus on plussaa. Se onkin mukava huomata, miten monessa tilanteessa pääsee soveltamaan myös sitä aikaisempaa kokemusta, joka on hankittu joltain aivan eri alalta. On tärkeä pitää mieli avoimena ja luovana ja kehittää itseään jatkuvasti. Kyllä jossain vaiheessa tärppää se oikea ja omalta tuntuva juttu tai työpaikka, kun jaksaa vain yrittää eikä luovuta millään. Kokeilemalla se vain selviää ja hyppäämällä tuntemattomaan.

Älä pelkää uhrautua tai liata käsiäsi! Tämä on vain joskus välttämätöntä, jotta pääsee ottamaan seuraavan askeleen ja se seuraava askel voi tulla vastaan yllättävissäkin paikoissa. Silmät siis kannattaa pitää auki uusille mahdollisuuksille ja olla aktiivisesti mukana ympärillä tapahtuvissa asioissa. Ja vaikka sitä kokemusta ja osaamista ei vielä niin olisikaan, niin tärkeintä on oma ASENNE, halu kehittyä ja se kuinka hyvin osaat myydä itsesi. Iloiselta ja hymyilevältä ostetaan helpommin, joten positiivisuus on kaiken A ja O. Ihminen, joka näkee ongelmat mahdollisuutena ja vastoinkäymiset positiivisena, ei voi koskaan epäonnistua. :)

Yhteistyökumppanit