Myyntiassistentti, Teboil

Myyntiassistentti, Teboil

"Avoimessa haastattelussa tuli ilmi paljon monenlaisia mielenkiintoisia vaihtoehtoja, joita en olisi ajatellut mahdollisiksi. Menin vain avoimin mielin katsomaan, josko Studentworkillä olisi tarjota jotain sopivaa paikkaa. Välillä sitä tarvitsee ulkopuolisten apua ymmärtääkseen kaikki mahdollisuudet!"

Riikka Lehtinen- myyntiassistentti Teboililla
Riikka on gradun viimeistelyä vaille valmis maisteri monikielisen viestinnän ja käännöstieteen koulutusohjelmasta Tampereen yliopistolta. Hän on työskennellyt 15 hengen tiimissä Teboililla myyntiassistenttina nyt reilun 5 kuukautta. Myyntiassistentin työnkuva pitää sisällään tarjousten laadintaa, myyntityötä, asiakassuhteiden hoitamista ja kyselyiden selvittelyä.
Riikka on aikaisemmin työskennellyt monipuolisissa asiakaspalvelutehtävissä sekä ennen Teboilille työllistymistä hän suoritti korkeakouluharjoittelunsa Suomi-Venäjä-Seurassa. Alkutalven hän pohdiskeli, mitä tapahtuu valmistumisen jälkeen, minne mennä? Kaikki oli epävarmaa, Riikalla ei ollut juurikaan oman alan kokemusta ja hakijoita paljon. Miten erottua joukosta?

Miten päädyit työllistymään konsulttina Studentworkille?
Harjoitteluni loppuvaiheessa aloin miettimään, mitä haluaisin seuraavaksi tehdä. Selailin mol.fi:n sivuja, mutta sitten sain ystävältäni Studentworkin yhteystiedot ja pääsin sitä kautta avoimeen haastatteluun Studentworkille. En silloin vielä tiennyt, mitä kaikkia uramahdollisuuksia avoimesta haastattelusta voisikaan löytyä. Kaikki meni todella sujuvasti alusta alkaen, enkä olisi uskonut, että viikon päästä avoimesta haastattelusta olin jo Teboilla työhaastattelussa.

Millaista on työskennellä konsulttinamme?
En ole työskennellyt aikaisemmin henkilöstövuokrauksen kautta enkä ole huomannut eroa siinä, työskentelenkö suoraan asiakasyritykselle vai olenko konsulttina. Ainoa ero ehkä edellisiin työnantajiini on se, että Studentwork pitää tiiviimmin yhteyttä minuun ja työntekijältä aidosti kysellään kuulumiset ja ylipäätään miten minulla menee. Tämä on ollut todella hieno juttu, minusta välitetään työntekijänä ja minua kohdellaan täysin tasavertaisena kollegana. Todella positiivinen kokemus siis kaikin puolin!

Mikä on parasta työssäsi?
Työkaverit ja monipuolinen työ! Uusia asioita oppii päivittäin, olen oppinut ihan valtavasti myös koko alasta ja opin koko ajan lisää. Kollegani ja esimieheni ovat ihan huipputyyppejä ja aina valmiita auttamaan, joten voin aina kysyä apua. Uuden oppiminen on loistavien työkavereiden lisäksi itselleni suurin syy herätä aamulla töihin. Unelmani olisi työskennellä öljyteollisuuden alalla mahdollisesti Suomi-Venäjä yhteistyön parissa tulevaisuudessakin, joten olen löytänyt jo unelmani.

Paras vinkkisi muille nuorille työnhakijoille?
Ole avoin kaikelle! En olisi arvannut päätyväni energia-alalle vielä opiskellessani, silloin ehkä kaupallisempi ala oli itselleni tutumpi. Tämän vuoksi kehotan kaikkia olemaan avoimia työnhaussa – aina voi yllättyä positiivisesti! Studentworkillä on laajasti tarjolla mahdollisuuksia eri toimialoilta. Avoimessa haastattelussa tuli ilmi paljon monenlaisia mielenkiintoisia vaihtoehtoja, joita en olisi ajatellut mahdollisiksi. Menin vain avoimin mielin katsomaan, josko Studentworkillä olisi tarjota jotain sopivaa paikkaa. Välillä sitä tarvitsee ulkopuolisten apua ymmärtääkseen kaikki mahdollisuudet!

Suosittelen kaikkia korkeakouluopiskelijoita ja vasta-valmistuneita lähestymään Studentworkiä, kun haluat lähteä rakentamaan oman alan urapolkua! Itselleni iso asia oli myös se, että kyseessä olikin suomalainen yritys. Se erottaa ainakin minun mielessäni Studentworkin muista alan toimijoista ja on tosi hieno juttu!

Yhteistyökumppanit