Projektiassistentti, OP-Palvelut

Projektiassistentti, OP-Palvelut

"Studentworkilla ollaan aidosti kiinnostuneita kuulumisista, siitä miten töissä menee ja onko jotain mitä voitaisiin tehdä paremmin, jotta olisi mukavampaa olla töissä. Mieltä askarruttavia asioita ei tarvitse jäädä pohtimaan itse, vaan niihin saa aina nopeasti vastauksen."

Antti Hyytinen – Project assistant, OP
Olen Antti Hyytinen, 22-vuotias kauppatieteen opiskelija ja olin kesän 2017 töissä OP:n uuden liiketoiminnan kehitysyksikössä eli tuttavallisimmin OP Labilla. Olen ollut osana Discovery-tiimiä, jossa muun muassa etsimme ja ideoimme uusia liiketoiminnan alkuja, suunnittelemme ja toteutamme käyttäjätutkimuksia sekä teemme yhteistyötä startup-kumppaneidemme kanssa. Omat päävastuuni ovat liittyneet startup-yhteistyöhön ja uusien palveluiden kehittämiseen.

Ennen työllistymistä OP Labille takanani oli vuoden verran kauppatieteen opintoja Oulun yliopistossa. Opintojen ohessa työskentelin myyjänä oululaisessa urheiluliikkeessä.


Miten päädyit työllistymään konsulttina Studentworkille?
Syksyllä 2016 osallistuin yliopistolla Demolassa OP:n projektiin. Demola on kansainvälinen oppimisympäristö ja innovaatioalusta, joka koostaa eri alojen opiskelijoista monitieteellisiä ja monikulttuurisia projektiryhmiä ratkomaan aitoja työelämälähtöisiä avoimia ongelmia. Demolan kautta pääsin tutustumaan Oulun OP Labiin sekä Labin työntekijöihin. Demolan jälkeen keväällä 2017 hain Studentworkin kautta OP Labille kesätöihin ja melko pian sain tiedon, että paikka on minun. Prosessi eteni varsin sulavasti. Parasta oli se, että jo hakuvaiheessa pysyin hyvin kartalla siitä, miten hakuprosessi etenee.


Millaista on työskennellä konsulttinamme?
Parasta on ollut se, että Studentworkilla ollaan aidosti kiinnostuneita kuulumisista, siitä miten töissä menee ja onko jotain mitä voitaisiin tehdä paremmin, jotta olisi mukavampaa olla töissä. Mieltä askarruttavia asioita ei tarvitse jäädä pohtimaan itse, vaan niihin saa aina nopeasti vastauksen.


Mikä on parasta työssäsi?
Ehdottomasti parasta tähän mennessä on ollut uusien taitojen oppiminen ja uusiin ihmisiin tutustuminen. Esimieheni ja työkaverini ovat kannustaneet minua kokeilemaan uusia asioita ja opettelemaan uusia taitoja. Kuluneen kesän aikana olen muun muassa oppinut ohjelmoinnin perusteita, oppinut tekemään käyttäjätutkimuksia ja oppinut visuaalisia taitoja kuten graafista suunnittelua.


Jokainen päivän on erilainen ja täynnä yllätyksiä. Lisäksi jokainen päivä tuo mukanaan uudenlaisia haasteita ja pulmia, joiden ratkominen pitää mielen virkeänä ja työn sopivan haastavana.


Jos saisit kenen tahansa työpaikan, kenen työ se olisi ja miksi?
Haha, tämä on helppo! Haluaisin olla Elon Muskin saappaissa, Teslan ja SpaceX:n toimitusjohtajana. Miksikö? Koska Teslat vaan on siistejä!


Paras vinkkisi muille nuorille työnhakijoille?
Uravinkkini kaikille on se, että kirjoita unelmatyösi paperille ja sen jälkeen lähde rakentamaan polkua kyseistä unelmaa kohti. Noin vuosi sitten kirjoitin itse paperille, että valmistumisen jälkeen haluan tehdä töitä uuden liiketoiminnan kehityksen parissa, mielellään finanssialalla. Tuolloin en olisi osannut haaveillakaan unelman toteutumisesta jo alle vuoden sisään. Mikäli et vielä tiedä, mikä unelmaduunisi on suosittelen olemaan avoin ja ennakkoluuloton ja kokeilemaan rohkeasti eri vaihtoehtoja.

Yhteistyökumppanit