Software Developer, CGI Suomi Oy

Software Developer, CGI Suomi Oy

”Parasta Studentworkin kautta työskentelyssä on ollut hyvä tiedonkulku ja mutkattomuus. Kysymyksiin on tullut vastaukset heti ja kaikki info työnantajasta on kerrottu, mitä on ollut saatavilla. Muille työntekijöille tuli usein yllätyksenä, kun kerroin olevani toisen yrityksen kautta konsulttina töissä.”

Eva aloitti 8 kuukauden määräaikaisella työsuhteella Studentworkin konsulttina, minkä jälkeen hän työllistyi suoraan CGI:lle.

Eva Lehtinen – Software Developer, CGI
Olen Eva Lehtinen, 33-vuotias IT-alan insinööri. Pääasiallinen työtehtäväni on ohjelmistokehitys, joka sisältää ohjelmointia ja teknisenä asiantuntijana olemista asiakkaan ja suunnittelijoiden parissa. Työskentelin vuosia elektroniikka-asentajana, mutta en kokenut alaa riittävän haasteelliseksi, joten päätin lähteä jatkokouluttautumaan IT-alalle. Valmistuttuani olin jonkin aikaa Microsoftilla mobiililaitteiden testaus- ja verifiointiyksikössä töissä ja sieltä taas pienempään yritykseen kehittämään verkkosivuja. Muutin 2016 pääkaupunkiseudulle ja löysin uuden työpaikkani Studentworkin kautta CGI:ltä.

Miten päädyit työllistymään konsulttina Studentworkille?
Löysin ilmoituksen Studentworkin sivuilta suoraan, sillä verkkosivut olivat minulle entuudestaan tutut. Prosessi sujui suoraviivaisesti ja tiedonkulku pelasi. Yhteyshenkilöni Studenworkiltä piti minut ajan tasalla suoraan soittamalla, joten epäselvyyksiä ei liiemmin ollut.

Millaista on työskennellä konsulttinamme?
Parasta Studentworkin kautta työskentelyssä on ollut tiedonkulku ja mutkattomuus. Kysymyksiin on tullut vastaukset heti ja kaikki info työnantajasta on kerrottu, mitä on ollut saatavilla. Olen kokenut olevani tasa-arvoisessa asemassa vakituisten työntekijöiden kanssa, muutamaa pientä teknistä yksityiskohtaa lukuun ottamatta, kuten esimerkiksi pääsyt järjestelmiin jne. Muille työntekijöille tuli usein yllätyksenä, kun kerroin olevani toisen yrityksen kautta konsulttina töissä. Tein Studentworkin kanssa 8 kuukauden määräaikaisen sopimuksen, jonka päätyttyä minut vakinaistettiin suoraan CGI:lle.

Mikä on parasta työssäsi?
Parasta omassa työssäni on uusien asioiden parissa työskentely ja joustavuus. Pidän työstäni ja koen, että pääsen kehittämään itseäni samalla kun kehitän sovelluksia. Usein kesken jäävät asiat pyörivät mielessäni vielä vapaa-ajallakin ja odotan, että pääsen takaisin sorvin ääreen ratkomaan pulmia.

Paras vinkkisi muille nuorille työnhakijoille?
Työnhakuun kannattaa käyttää aikaa: lue työpaikkailmoitus huolella ja vastaa siinä oleviin kysymyksiin parhaasi mukaan.
Hyppää tuntemattomaan ja unohda uuden pelko. Kaikki aloittavat jostain ja kaikki ovat joskus olleet tilanteessa ettei (vielä) osaa kaikkea. Vakuuta muut ja ennen kaikkea itsesi, että pystyt oppimaan uudet asiat silkalla tahdolla ja motivaatiolla.

Yhteistyökumppanit