Testaaja, OP-Palvelut

Testaaja, OP-Palvelut

"Studentworkin kautta on helppoa olla konsulttina: kaikki hoituu nopeasti ja työntekijöistä otetaan koppi samoin tein. Heihin on helppo olla yhteydessä esimerkiksi soittamalla, tekstaamalla tai laittamalla meiliä, ja asiat järjestyy yleensä samana päivänä. Yhteyshenkilöni Studentworkiltä ovat itsekin nuoria osaajia, joten he pystyvät samaistumaan hyvin tilanteisiin. Pidän Studentworkin toimintatavoista työhön ja työhyvinvointiin liittyen, koska asiat pyritään katsomaan aina työntekijän eduksi."

Antti työllistyi konsulttinamme kesätyöntekijäksi OP-Palveluille. Nykyään hän työskentelee samoissa tehtävissä testausasiantuntijana tietotekniikan opintojensa ohella.

Millainen oli viime kesän kesätyökokemus OPlla
OP:lla kesä hurahti tosi nopeasti! Heti kun astuin sisään, ennen kuin tiesin edes tarkalleen työtehtäväänikään, olin jo mukana firman kesäjuhlissa esiintyvän bändin bänditreeneissä. Pienet ajoittaiset tiimihengen kohotukset kuuluvat arkeen ja pitävät työnteon hassuttelevana ja työyhteisön viihdyttävänä. Nyt vieressä istuukin paljon uusia nauravia kavereita eikä totisia kollegoja.
Istahdin kesän alussa testaajan rooliin ja aloitin opettelemaan testausta mobiililaitteilla, samalla tutustuen meneillään olevaan projektiin. Aluksi olin tietenkin hieman pihalla enkä tiennyt mihin jengiin kuulun, mutta pikkuhiljaa kaikkeen pääsi jyvälle. OPlla olen päässyt näkemään ohjelmistokehitysorganisaation toimintaa, tiimityöskentelyä ja tapoja, joita ei koulunpenkillä kerrottu. OP on antanut, näin ensikertaiselle, mahdollisuudet tutustua ja oppia rauhassa työhön sekä ympärillä olevat ihmiset ovat toimineet hyvinä tsemppaajina.


Antti työllistyi OPlle kesän jälkeen - Mitä oli  sinun omat onnistumiset/valttikortit, että sait jatkopaikan?
Kesän aikana hoidin minulle asetetut tehtävät positiivisella asenteella sekä kyselin paljon minulle uusista asioista. En pelkästään keskittynyt oman tiimin tekemiseen, koska on mukavaa myös tietää mitä seinän toisella puolen tapahtuu. Tämä auttoi hahmottamaan kokonaisuutta.


Kesän jälkeen opinnot alkoivat, mutta syyslukukaudella koulua oli vähemmän. Kevääksi onkin pientä aikataulullista haastetta luvassa. Työn ohella pitää muistaa priorisoida myös opintojen eteneminen, mutta toisaalta työ on motivoinut tehostamaan hyvin omaa ajankäyttöäni. Työnantajana OP on ollut joustava ja olen saanut järjestettyä hyvin aikaa opintojen suorittamiseen. Suunnittelemalla työaikatauluja etukäteen saan kouluhommiakin tehtyä ajallaan. Ajan kuluessa projektit vaihtuvat, välillä pidempi- ja välillä lyhyempiaikaisiin. Näin myös testaustyössä ei pääse kyllästymään, kun koko ajan löytyy uutta mielenkiintoista testattavaa.


Mitä vinkkejä antaisit OPlta testaajan kesätyötä hakeville?
Hakiessa kannattaa käyttää aikaa CV:n tekemiseen sekä valmistautua haastatteluun miettimällä omia vahvuuksia ja korostaa niitä. Hakijana kannattaa tuoda esille osaaminen ja kertoa suoraan mitä haluaisi tehdä. Oma innokkuus tekemiseen on myös tärkeää. Ei pidä pelätä, vaikkei tietäisi kyseisestä työtehtävästä aivan kaikkea.
Mielestäni on mielenkiintoista tehdä monen arkikäytössä olevaa palvelua. Pienetkin toteutuksen tai suunnittelun puutteet näkyvät käyttäjälle. Työssä voi helposti kuvitella itsensä käyttämässä kyseistä palvelua. Ideoita saa myös siitä, kun miettii millaista palvelua haluaisi itse käyttää ja samalla voi tuoda esiin omia ideoita. Ties jos jonakin päivänä oma ideakin voi päätyä mukaan toteutettavaan palveluun.

Yhteistyökumppanit