Studentwork pähkinänkuoressa

Studentwork on nuoriin osaajiin erikoistunut rekrytointi- ja henkilöstövuokrausyritys – yksi Pohjoismaiden suurimmista

Näkemyksemme alasta on vallankumouksellinen, sillä hyödynnämme toimeksiannoissamme soveltuvuustestausta parhaan matchin löytymiseksi. Näin toimimalla pystymme valitsemaan parhaimmat kandidaatit, tehostamaan yhteistyötämme asiakkaiden suuntaan, sekä varmistamaan kulttuurin ja motivaation yhteensopivuuden nuorten osaajiemme ja asiakkaiden välillä.

Tavoitteemme on huolehtia alan tyytyväisimmistä asiakkaista – yksi asiakas, yksi kandidaatti ja yksi rekrytointi kerrallaan. Tämän lisäksi otamme avosylin vastaan digitalisaation ja teknologiakehityksen tuomat mahdollisuudet. Meidän missiomme on inspiroida yrityksiä ja vahvistaa heidän kilpailukykyään yhdistämällä heidät nuorten osaajiemme kanssa

Mitä Studentwork tekee

Autamme nuoria osaajia työllistymään ja yrityksiä löytämään parhaat ja tarpeeseen sopivimmat työntekijät. Henkilöstövuokrauspalvelumme kautta asiakasyritys saa työntekijän pysyvästi, osa-aikaisesti, sesonkiin tai sijaisuuteen. Rekrytointipalvelumme kautta yritykset puolestaan rekrytoivat nuoria osaajia pidempiin työsuhteisiin.

Tärkein tehtävämme on auttaa asiakkaitamme ja nuoria osaajia löytämään toisensa. Olemme huomanneet, että yhä useammin onnistunut rekrytointi perustuu henkilökohtaisiin verkostoihin. Teemmekin yhteistyötä pohjoismaisten korkeakoulujen kanssa ja olemme luoneet laajat verkostot koulutettuihin nuoriin. Kutsumme heitä nuoriksi osaajiksi ja tunnemme heidät.

Keitä nuoret osaajat ovat

Nuoret osaajat ovat korkeakouluopiskelijoita sekä vastavalmistuneita. Useimmilla nuorista osaajistamme on 1–5 vuoden työkokemus. Oikea asenne ja tekemisen meininki tekevät henkilöstä meidän silmissämme osaajan: nuoret osaajamme ovat valmiita tarttumaan toimeen, heillä on luovia, uusia ideoita, uusin akateeminen tieto sekä kova tahto päästä näyttämään omat kykynsä. Nuoret osaajat ovat myös tulevaisuuden työelämän huippuosaajia.

Mitä tarkoittaa Criterion?

Käytämme rekrytoinnin tukena Criterion -menetelmää. Kaikki rekrytoijamme ovat suorittaneet Criterion -sertifioinnin, ja tarvittaessa tuemme hakua Criterion -arvioinnilla. Criterion on moderni, Englannissa vuonna 1991 perustettu testitalo. COAST puolestaan on psykometrinen työkalu ja helppokäyttöinen, nopea ja luotettava menetelmä henkilön soveltuvuuden ja ominaisuuksien mittaamiseen. Menetelmä toimii erinomaisesti rekrytoinnin apuna ja HR-kehitystyössä.

Mikä on Onboarding Raportti?

Perehdytysprosessia voidaan parantaa ymmärtämällä työntekijöiden motivaatioon vaikuttavia tekijöitä paremmin. Meidän Onboarding-raportti kattaa kaikki ne tarvittavat osa-alueet, mitä vaaditaan, kun esimiehet hahmottelevat niitä tapoja, joilla virittää uusien kollegoidensa potentiaali huippuunsa. Tämä kysely mittaa työntekijöiden arvostamia työtapoja, emotionaalisia taipumuksia, arvoja ja motivaatiotekijöitä omassa työssään. Tulosten perusteella nähdään, millä tavalla työntekijä oletettavasti reagoi muihin kollegoihin, tehtäviin, vaatimuksiin, palkintoihin ja kulttuuriin työympäristössään.

Mihin me uskomme

Yhteistyökumppanit
Ota yhteyttä!