Uratarinat

Account Manager, Jere Wahlman

Jere Wahlman on työskennellyt Account Managerina Studentworkillä ja edennyt urallaan myös Team Leaderiksi– maailmanluokan palvelua kannustavassa kulttuurissa.

Menestyminen myynnissä on kiinni omasta asenteestasi: päätä, tee, toteuta, toista! Jokainen päivä tuo mukanaan uusia haasteita ja uusia mahdollisuuksia. Menestyksesi tiellä olet vain sinä itse! Studentwork tarjoaa työhöni täydelliset puitteet: loistavan ilmapiirin, mahtavat työkaverit, kannustavan kulttuurin sekä eväät oman menestymisen rakentamiseen.

Minkälaista on myyntityö Studentworkillä?

Myyntityö muuttuu koko ajan. Asiakkaiden tarpeet ja odotukset vaihtelevat jatkuvasti, mutta mikä on ehkä upeinta – jokainen myyntitilanne on erilainen ja tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia kaupantekoon. Myynnissä on kyse asiakkaan luottamuksen saamisesta ja asiakkaan tarpeiden ymmärtämisestä sekä joskus asiakkaalle tarpeiden luomisesta.

Myyjän on omattava myös itsevarmuutta sekä uskottava tuotteeseensa. Parhaat myyntikokemukseni olen saanut silloin, kun olen pystynyt ylittämään asiakkaan odotukset! Myyjän on oltava valmis heittäytymään ja lunastamaan annetut lupaukset. Usko ja asenne ovat ne eväät, jotka mahdollistavat pärjäämisen tehtävässä, jossa on jatkuvasti tarjolla uusia mahdollisuuksia.

Miten menestyä myyntityössä?

Oma alkuni Studentworkillä on ollut melko tasaista kehittymistä. Alkuni ei ollut mikään loistava, mutta sinnikkyyteni ansiosta olen kasvanut ja kehittynyt tehtävässäni sekä edennyt urallani nopeasti aina esimiestehtäviin saakka. Mitä nopeammin olen joutunut tsemppaamaan ja ylittämään omia odotuksiani suoriutumisestani, olen myös kasvanut roolissani. Itseluottamukseni ja onnistumisieni määrä on kasvanut samassa suhteessa. Rohkeus on ase onnistumiseen. Innokkuudesta on hyötyä, mutta itsensä haastamisella pystyy kehittymään yli omien odotuksien ja nauttimaan yhä useammin omista onnistumisistaan. Huippumyyjäksi ei synnytä – siihen kasvetaan. Jokainen on joskus aloittanut pohjalta. Ratkaisevia tekijöitä ovat oma asenne ja rohkeus!

Finance & HR Specialist,
Team Leader Olli Heinonen

Olli Heinonen on työskennellyt Studentworkillä vuodesta 2013. Hän aloitti rekrytointiimissä ja on edennyt vuosien varrella taloushallinon Team Leaderiksi. Ollilla on ollut hieno urapolku ja hänen laaja tietämys henkilöstöpalvelualta tekeekin hänestä todella monipuolisen osaajan.

Olli toimii Team Leaderinä Suomen taloushallinnon tiimissä. Hänen päävastuullinen tehtävä on valvoa, että taloushallinnon pyörät pyörivät ja asiat hoituvat ajallaan.

Miten päädyit Team leaderin rooliin?

Olin juuri valmistunut tradenomiksi, kun aloitin Studentworkillä lokakuussa 2013 rekrytoijan roolissa. Puolen vuoden jälkeen keskityin isojen pörssiyritysten kesätyöprojekteihin, joissa toimin projektipäällikkönä. Projektit olivat laajoja, sillä kesätyötekijöitä etsittiin parhaimmillaan pari sataa henkilöä projektia kohden. Sattuman kautta siirryin näiden projektien päätyttyä taloushallinnon tiimiin, jossa aloitin palkanlaskijana ja kirjanpitäjänä. Aloitin nykyisessä Team Leaderin roolissa lokakuussa 2016. Olin monta vuotta työni ohella myös jarrumiehenä Linnanmäen vuoristoradassa, se oli hyvä vastapaino päivätyölle.

Mitä työtehtäviisi kuuluu?

Työtehtäväni liittyvät tiimin hallintaan, prosessien hallintaan sekä raportointiin. Tuotan johdolle kuukausittain avainlukuja ja tuon niihin oman analyyttisen datan, eli käytännössä pureskelen luvut auki. Meidän taloushallinnon tiimissä tehdään kaikki, mitä siihen yleensäkin liittyy: laskemme konsulttien ja sisäisten työntekijöiden palkat, maksamme laskut, lähetämme laskut sekä teemme kirjanpidot kuukausittain.

Mikä on parasta työssäsi?

Töihin on joka päivä mukava tulla, tämä on oikeastaan toinen koti minulle. Meillä on erittäin hyvä työyhteisö ja fiilis. Erityisesti arvostan sitä, että meillä on matala hierarkia ja täällä annetaan mahdollisuus kasvaa ja kehittyä ammattilaiseksi. Studentwork on monelle kasvupolku oman alan ammattilaiseksi. Olen itsekin päässyt kasvamaan juuri sille alalle ja tehtäviin, jotka itsellä on ollut tavoitteena - toiveeni on siis kuultu. Yrityksenä olemme kasvaneet huomattavasti tässä vuosien aikana ja olen päässyt kehittämään prosesseja ja tehostamaan tiimimme toimintaa kasvun mukana.

Parasta omassa työssäni on oma tiimi, kollegat, mielekkäät työtehtävät ja työn monipuolisuus. Yksikään päivä ei ole samanlainen, vaikka puhutaan taloushallinnon työtehtävistä. Voisi kuvitella työmme olevan rutiininomaista ”naputetaan reskontraa harmaassa kopissa” -tyyppistä. Näin ei kuitenkaan ole, todellisuudessa työni on todella monipuolista. Tykkään auttaa ihmisiä ja pääsenkin auttamaan tiimiläisiäni aina kun he tarvitsevat apua tai tukea. Olen tiimissämme vähän ”jokapaikan höylä” ja se on nimenomaan sellaista työtä, mistä minä tykkään. Työssä pitää olla todella tarkka eikä voi mennä sieltä, mistä aita on matalin. Työmme vaatii myös kärsivällisyyttä ja päättelykykyä: jos jokin ei täsmää, niin se pitää selvittää perusteellisesti. Kaiken on mentävä just eikä melkein!

Consultant Manager
Marjukka Laakso

Neljä vuotta Studentworkillä työskennellyt Marjukka Laakso on päässyt näkemään yrityksen kasvun suhteellisen pienestä yrityksestä alan johtavaksi toimijaksi. Hän on kehittynyt ammatillisesti ja edennyt omalla urapolullaan rekrytointiassistentista Consultant Manageriksi. Tässä roolissa hän on toiminut nyt vajaan vuoden ajan.

Marjukka on työskennellyt Consultant Managerina 2016 kesästä asti. Consultant Managerin roolin vastuut jakautuvat kolmeen: rekrytointiprosessien kokonaisvastuu, hallinnollinen esimiesrooli sekä asiakassuhteiden ylläpito ja kehitys.

Kauanko olet työskennellyt Studentworkillä?

Studentworkille olen tullut vuonna 2013, aloitin silloin itse asiassa konsulttina eli työskentelin Studentworkin kautta eri asiakasyrityksille messuedustajana ja promootiotyöntekijänä. Promootiotyöntekijän työhaastattelussa Studentworkin rekrytoija kysyi minulta, mikä on unelmatyöni. Tähän vastasinkin, että unelmani on joskus istua sillä puolella pöytää! Tästä sain vinkkiä, että Studentworkillä saattaisi olla osa-aikainen rekrytointiassistentin haku avoinna keväämmällä. Hain paikkaa heti, kun näin tämän avoimen työpaikkailmoituksen. Aloitin rekrytointiassistenttina huhtikuussa 2013 ja olin siinä roolissa kahdeksan kuukautta, jonka jälkeen lähdin vaihtoon Ruotsiin. Ilokseni pääsin palaamaan vaihdon jälkeen samaan rooliin ja vuonna 2015 Studentworkin kasvun myötä assistenttien roolia muokattiin hieman, perustettiin Service Center tiimi. Tässä työssä pääsin kartuttamaan osaamistani entisestään, sillä toimin tiimin kanssa myös asiakasvastaavana. Tämän kautta tutustuin paremmin Consultant Managerin rooliin ja fiilikset siitä, että haluan kasvaa tähän rooliin vahvistuivat entisestään. Reilun vuoden jälkeen minut ylennettiin Consultant Manageriksi ja aloitin täysipäiväisenä työntekijänä Studentworkillä.

Millaista on Consultant Managerin työ?

Consultant Managerin roolissa parasta minusta on se, että työ on todella monipuolista. Rekrytointiprosessien vienti alusta loppuun sisältää kaiken työpaikkailmoitusten luonnista kandien seulontaan, haastatteluihin ja aina työsopimuksen tekoon asti. Tämän lisäksi hallinnollisena esimiehenä konsulteillemme minun tulee hallita työehtosopimukset sekä työlainsäädäntö ja toki olla aktiivisesti konsultteihin yhteydessä, myös urasparraajan roolissa. Asiakassuhteen hoito ja lisämyynti on myös tärkeä osa Consultant Managerin työnkuvaa.

Millaista on työskennellä Studentworkillä?


Joka vuosi on tapahtunut jotain isoa ja mullistavaa, se pitää mielenkiintoa yllä, sillä kokoajan pääsee itsekin kehittymään! Yritys on kasvanut hurjasti tässä vuosien aikana, mutta silti täällä on säilynyt tosi hyvä meininki: hommia tehdään kovaa, kuitenkin pilke silmäkulmassa. Kaikki täällä ovat kovanluokan tekijöitä, vaikka monet ovatkin uransa alkuvaiheessa. Minua motivoi myös se, että tässä työssä näkee nopeasti oman työnsä tulokset, kiitosta jaetaan myös aktiivisesti, varsinkin kun on suorittavassa funktiossa. Nautin työn nopeatempoisuudesta ja porukkahan täällä on parasta. Parasta työssäni on myös se, että pääsen auttamaan asiakkaita löytämään ne parhaat tekijät juuri tiettyyn yritykseen ja tarpeeseen, ja yhtä tärkeää on myös se, että pystyn mahdollistamaan nuorille urapolkuja. Joskus sen melkein unohtaa arjessa, että olemme isojen, elämää muuttavien asioiden kanssa tekemisissä. Työpaikan saanti tai sen vaihdos on monille todella iso muutos elämässä.

 

Yhteistyökumppanit
Ota yhteyttä!