Yrityskulttuurimme

“Yrityskulttuuri on sydämenasia, jonka kanssa emme tee kompromisseja”

Kesällä 2004 minä ja ystäväni Tomas otimme puhelimet käteemme ja aloimme soitella yrityksille. Olimme kumpikin opiskelijoita vailla töitä. Luovan ja kunnianhimoisen asenteen ansiosta kumpikin työllistyi. Syntyi Studentwork.

Aluksi työllistimme Studentworkin kautta kavereitamme, mutta maineen kasvaessa myös yritys kasvoi. Siitä on nyt yli kymmenen vuotta. Siinä ajassa olemme kasvaneet kansainväliseksi yritykseksi, jolla on toimistoja Suomen lisäksi Ruotsissa ja Norjassa.

Tomasille ja itselleni on ollut ihan ensimmäisestä päivästä lähtien tärkeää, että meillä säilyy hyvä draivi työnteossa. Me kaikki hengitämme työpaikalla samaa ilmaa, joten sen on oltava täynnä hyvää energiaa.

Yksi tärkeimmistä strategioistamme on kulttuuri

Kulttuuria määrittävät arvomme, jotka ovat share fun, take responsibility, be creative sekä always deliver. Arvomme kuvaavat aktiivista tekemistä, sillä me arvostamme tekemisen meininkiä ja hyvää asennetta.

Meillä hurrataan kollegoiden menestykselle, osallistutaan myyntikilpailuihin ja pidetään hauskaa. Tuloskeskeinen työ vaatii tietysti myös vastuunottoa, luovaa ajattelua sekä luottamusta puolin ja toisin. Tavoite on, että jokainen yrityksessämme oleva on sellainen, jolta voi oppia jotain uutta, jota arvostaa ja jonka kanssa on hauskaa tehdä töitä.

Studentworkin menestys kumpuaa siitä, että yritys on täynnä parhaita tyyppejä. Haluamme, että työntekijämme viihtyvät. Panostamme hauskanpitoon siinä missä tulokselliseen työntekoonkin. Huvin ja hyödyn tasapaino on tärkeää. Oikea ilmapiiri tukee työntekijöitä ja parantaa yrityksen tulosta.

Vahva yrityskulttuuri vaikuttaa siihen kuka taloon tulee ja jää

Rekrytointi on aina jännittävä tilanne niin haastattelijalle kuin haastateltavallekin. Oikeita tai vääriä vastauksia ei ole. Tärkeintä on näyttää, millainen oikeasti on ja mitä odotuksia asettaa työlleen. Kun yritys kasvaa, yksi isoista haasteista on kulttuurin säilyttäminen koko konsernin sisällä. Se, sopiiko yritys nuorelle tai nuori yritykselle, on usein kiinni yrityskulttuurista.

Nuoret arvostavat sitä, että samat säännöt koskevat työpaikalla kaikkia riippumatta titteleistä, tai kuinka kauan on ollut talossa. Studentworkilla siitä pidetään tiukasti kiinni.

Vahva yrityskulttuuri mahdollistaa läpinäkyvän ja tasa-arvoisen organisaation. Jokaisen mielipiteellä on silloin merkitystä. Upea idea voi syntyä niin harjoittelijalla kuin myynnin konkarillakin. Samaan hiileen puhaltaminen ja yhteisten arvojen noudattaminen luo hyvän ilmapiirin, mikä tekee töiden teosta hauskempaa.

- Lucas Geisler

Yhteistyökumppanit